4 adet iri boy armut
3 bardak pekmez
2 bardak su
1 defne yaprağı
4 adet karanfil
1 çubuk tarçın
Servis icin:
Pişmaniye
Kaymak ya da Dondurma
* Armutları sapı üzerinde kalacak şekilde soyun
* Tabanlarını dik durabilecek şekilde kesin ve bir bıçak ile göbeğindeki çekirdekleri çıkartın
* Bıçağınızla Armutların üzerlerine çok aşırı derin olmayan yatay çizikler atın
*
Ateşin üzerine bir tencere alın, pekmezi suyu defne yaprağını
karanfilleri ve tarçın çubuğunu içine atıp hafif kaynama noktasına kadar
harlı ateşte pişirin
* Ates tencereyi tıkırdatmaya baslayınca armutları tencerenin içine alın be ateşin altını kısın
*Tencerenin ağzını kapatıp 45 dakika kısık ateşte pişirin
* 45 dakika sonra tencerenin ağzını açın ve armutları kenara alın
*Tencerenin altındaki ateşi harlandırın ve içindeki sıvı sos kıvamına gelip köpükleninceye kadar kaynatın
*
Tabağın ortasına pişmaniye yayın, üzerine armutlarınızı koyun,
çektirerek köpürttüğünüz sosu üzerine dökün ve kaymak ya da dondurma ile
servis yapın.
Afiyet Olsun ben yaptım çok lezzetli oldu.
( Tarif Ardanın mutfağından Ardaya teşekkürler.... )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder