Malzemeler
- 1 kg. Hamsi
- Bir bardak mısır unu
- 1 Tatlı kaşığı toz biber (Tatlı )
- 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı ,
Hamsiler kılçıkları çıkarılmadan temizleyin.
Un, biber,tuz karışımı hazırlanır ve ayıkladığınız balıklar un karışımına bulanır.Tavaya yağı koyup biraz ısınması beklendikten sonra balıkları tavayı kaplayacak şekilde dizilir.Bir tabak yardımıyla tavanın ortasındaki balıklar çevrilir ve afiyetle yenir :))
Biz bugün sevdiğimiz dostlarımızla bu tarifi yapıp yedik. Mutfakta herkez bişeylere yardım etti herkezin eli değince birsürü sevgi katılmış oldu yemeğimize ve tadından helak olduk. :)
Zaten dünyanın en güzel lezzetleri sevdikleriniz olmadan çok lezzetli olmayacağı kanaatındayım.
Yardımları için dostlarımıza teşekkür ederiz..
Ayşegül KANLIKOYAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder